Problemer med at anvende Access i Office 2013 og Office 2016

Problemer med at anvende Access i Office 2013 og Office 2016

Hvis du anvender Microsoft Office 2013 eller Office 2016, kan du opleve problemer med at anvende Access sammen med DanDasGraf og DanVandGraf. Problemet eksisterede kun kortvarigt i Office 365.

Microsoft udsendte den 14. december 2021 sikkerhedsopdateringer til de to Office pakker, som medfører at der kun kan være én bruger ad gangen på en Access database, der er placeret på et netværksdrev. Derfor kan man ikke forbinde sig til både Lednings- og GIS-databasen samtidigt.

De to sikkerhedsopdateringer hedder henholdsvis KB5002104 (Office 2013) og KB5002099 (Office 2016), og du kan finde oplysninger om dem på https://support.microsoft.com/help/5002104 og https://support.microsoft.com/help/5002099. Her er også links og beskrivelser til at foretage manuelle opdateringer for at løse problemet, som du formentlig skal have din IT-supporter til at hjælpe med.

For brugere på Office 365, var Microsoft hurtige til at erkende dette ’issue’ og udsendte den 16. december 2021 en update, Version 2211 (Build 14701.20262), se https://docs.microsoft.com/en-us/officeupdates/current-channel. Så anvender du Office 365 og opdaterer regelmæssigt, vil du formentlig ikke opleve problemer med at anvende Access sammen med Graf-suiten.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til hotline@wspinformatik.dk eller kontakte undertegnede.

Claus Rasmussen