Opdatering af oplandsdata (herunder oplandspolygoner)

OBS - OBS - OBS: Nedenstående er verificeret med MicroStation. De andre platforme bør testes ved lejlighed.

Når en bruger ønsker at ændre på oplandspolygonen, er der hos nogle kunder en opfattelse, at efter der er trykket "Gem"/"Gem og luk", så skal brugeren foretage en GIS->DB efterfulgt af en DB->GIS.
Dette er ikke tilfældet og direkte skadeligt. GIS->DB tømmer ikke CatchmentPolygon tabellen og funktionen opretter derfor - hver gang - en dubbleret polygon. Hvis brugeren på et senere tidspunkt anvender DB->GIS - så kan der forekomme dubblerede polygoner i design-filen (en kunde havde op til 10 identiske polygoner liggende i databasen/designfilen).
Den rigtige måde at opdatere oplandspolygonerne er, at låse oplandet (det skal man uanset, hvad man ønsker at rette), ændre polygonens udstrækning/knækpunkter og trykke "Gem"/"Gem og luk" i oplandsdialogen. Dette vil opdaterer CatchmentPolygon tabellen for det aktuelle opland (både antallet af knækpunkter og deres koordinater).
Ønsker man at efterprøve ovenstående, så gør følgende:
  1. Lås alt op
  2. Opret et test-opland og lås det.
  3. Tegn en polygon
  4. Tryk ”Placer” i oplandsdialogen og udpege polygonen
  5. Ændre data og se, at polygonens farve ændre sig.
  6. Slet polygonen i MicroStation - den skal ikke slette i OPUS.
  7. Kør DB->GIS og verificer, at polygonen tegnes op i MicroStation
  8. Tilføj knækpunkter til polygonen og ændre udseendet markant (så formen på polygonen er væsentligt anderledes end før)
  9. I Oplandsdialogen trykkes nu ”Gem”.
  10. Slet polygonen i MicroStation igen - den skal ikke slette i OPUS.
  11. Kør DB->GIS og verificer, at polygonen tegnes op i MicroStation – og at polygonen har ændret form (jf. rettelserne i punkt 8)