ODBC forbindelse oprettet med test(succes) - men IV og OPUS melder om odbc fejl

ODBC forbindelse oprettet med test(succes) - men IV og OPUS melder om odbc fejl

Produktbeskrivelse

OPUS4
InfoVision 2018 per 2019-09-23 (18.3.5)

Fejlbeskrivelse

Hvordan oplever brugeren fejlen?

Ved opstart af IV eller OPUS melders der fejl om forbindelse til ODBC.

Hvordan kan fejlen reproduceres?

Lav en 32-bit ODBC data forbindelse i et miljø hvor der ikke tilligere er ændret i placeringen af ODBC dataforbindelsen i regedit og benyt denne i opus

Hvordan ses fejlen i log-filer etc.?

Ved IV gives en fejlbesked alla den vist ovenfor.

Workaround

Hvordan kan brugeren komme videre på trods af fejlen?

Ændre i regedit så stien til odbc'en bliver rykket et niveau op.

Årsag

Hvad er den grundlæggende årsag til fejlen?

Givetvis en opdatering i MSWindows, men er ikke bekræftet.

Løsning

Eksporter stien til ODBC'en i regedit.

f.eks. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\ODBC\ODBC.INI\EBRITESTODBC]

Højreklik på mappen med navnet på den ODBC der volder problemer og vælg eksporter.

Gem filen og åben den med en tekst editor.

Ændre stien i den eksporterede fil til f.eks. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ODBC\ODBC.INI\EBRITESTODBC] gem og luk.

Vær sikker på stien er rigtig, den kan være forskellig fra ovenstående. Det kommer an på hvordan ODBC forbindelsen er oprettet.

Kør filen. (f.eks. her dobbeltklik på testodbc.reg)