MultiGraf Makroer

Her finder du en oversigt over vores MultiGraf makroer.
Kontakt hotline@wspinformatik.dk, hvis du gerne vil høre mere.

Navn Beskrivelse
Annotering af højdekurver Ingen beskrivelse
Opret stik fra løs skelbrønd Makroen navngiver stik fra en skel uden stikledning med modstrømsknude-medstrømsknude-stationering-urreference
MIF 2 TAB Eksporterer DDG til TAB.
Datakontrol ver1.6 Eksempler på datakontrol:
Knuder med manglende bundkote hvor det ikke er fiktive knude
knuder med manglende bundkote hvor det ikke er fiktive knude
knuder med manglende dæksel hvor det ikke er fiktive knuder og ikke er stikknuder
Manglende datoetableret på knuder
Drej Knudetekst Vandret Makroen kopierer knudetekst til vandret i aktivt view
List Overløb Udskriver en liste over overløb
Ny Vandret Knudetekst Makroen opretter nye knudetekster vandret i aktivt view
Stikknuder til Hovedledning Tilslut løse stikknuder til hovedledning
Blok add knude (2017) Tilføj manglende Knudedata (hvis blank)
Blok add ledning (2017) Tilføj manglende Ledningdata (hvis blank)
Blok update knude (2017) Blok-update Knudedata (overskriv)
Blok update ledning (2017) Blok-update Ledningdata (overskriv)
SPA weed delopland Spatial weed delopland
SPA weed ledning Spatial weed ledning
SPA weed opland Spatial weed opland
SPA weed Projekt Spatial weed projekt
Benchmarking DDG Sammentæl for årstal
Døde ledninger Denne makro finder alle doede/fjernede ledninger og knuder, og viser dem der ikke er forbundet
til "levende" knuder/ledninger i et lag for sig. I MulitGraf message browser får man udskrevet
en liste over døde og fjernede ledninger og brønde, som man kan klikke på enkeltvis og få
udpeget i grafikken. Hvis ledningen/knuden er forbundet til en "levende" (ikke død eller fjernet)
knude/ledning får man en rød advarsel. Makro'en kan derfor bruges til at vise de ledninger/kunder
der kan slettes fra DanDas databasen.
Kl12 zig-zak stik Ændrer ZIG-ZAG kl 12 stik så de ikke fejler i Spatial kolonner
Stik uden ledning Ingen beskrivelse
Projekt optælling Workflow for status på projekter
Ligger alle data i samme database sættes DB_prefix til blank "".
Ellers skal variablen pegå på den database, hvor DanDas ligger.
Rename brøndstik topknude Kan finde brøndknuder og omnummere toppunkt
Rename stiknavne Kan gå ind og ændre navne på flere stik knudenavne på én gang
Ret stiks urreferencer Makroen retter urreferencer på stikknuder, så de stemmer overens med retning defineret af MaaltFraKnude
Samling trykledninger Dette script samler tryk- eller vakuum ledninger som er opdelt af enten punktknuder eller delledningsknuder.
Der dannes derved lange ubrudte ledninger med samme egenskaber som den første ledning/delledning
i hver kæde (information om fx forskellig ledningsmateriale i de enkelte delledninger går derved
tabt ved samling). Bundløbskoter fra knuder bevares i de nye vertex'er.
Sammenlæg ledninger Delledningerne skal vælges i et selectionset
Stikledninger og referencer medtages ikke
Slet ledningstekst dubletter Denne makro sletter dublerede ledningstekster i grafik og database
Hvis to midter tekster til en ledning ligge meget tæt (se variablen tættol herunder) slettes den ene af disse også
OBS! MultiGraf skal være fra 31-Maj-2017 eller seneret for at denne makro virker
Stik Vejbrønd Ingen beskrivelse
Stik fra DAS 5 TV-rapporter Makroen indsætter stikknude, fiktiv topknude, ledning samt delledning i databasen
Makroen tegner ikke stikket og knuderne, men tegner på laget "Tema Stik" en cirkel (1m) ved stikknuden og en cirkel (0.5m) ved stikkets toppunkt
Efter makroen er kørt skal data tegnes op fra databasen med DanDasGraf Opdater DB2GIS
Vejriste fra DAS 5 TV-rapporter Denne makro danner vejriste udfra obser af type ('GR','OS','PB','PH','PÅ','OP') i das5-rapporter. Vejristene forbindes enten til eksisterende stikknuder uden stik, eller til ny-oprettede stikknuder.
Makro'en virker i størte del af tilfældene, men fordi nogle stikknuder er forskudte i forhold til observationerne har det været svært at undgå små fejl i oprettelsen af vejriste.
Vejristene kan fx blive forbundet til den forkerte observation og få en urreference til den forkerte side og observationer uden stikknude i nærheden af stikknuder med stik kan blive udeladt (afhængigt af situationen).
DDG TV ledninger til Excel Makroen laver en liste over samtlige ledninger, som makroen finder (Fence, View el. Selectionset)
Data skrives i en fil, c:\temp\LedningListe.csv,  som efterfølgende automatisk åbnes med stifinderen
Marker første linie i regnearket som filter, frys første række og juster kolonnebredder
TV Dato Denne makro skriver årstal og fysisk indeks (FI) over hver ledning hvorpå der er udført TV.
Hvis der er udført TV mere end én gang bliver årstallene listet over hinanden.
I MultiGraf Message Browser kan man også se informationerne og få udpeget den pågældene ledning ved at klikke på den blå tekst
Fjern unødvendige normal knuder DanVandGraf: Makroen fjerner dobbelte knuder

OBS Makroen gennemløber alle knuder uden komponentfunktion, og søger efter andre knuder på samme position med en komponentfunktion.
Hvis der findes flere knuder på samme position, fjernes knuder uden komponentfunktion og ledninger flyttes til anden knude.
Data fra Hovedledning DanVandGraf: Overfør data fra hovedledning til stik og stikknuder
Stempel aktive koordinater Makroen stempler aktive koordinater i DDG Databasen efter et koordinat transformation i MicroStation,.
Brugeren er selv ansvarlig for at rette koordinatsystemet i tabellen Referencesys
Kontrol af TVC og Brøndrapport Ingen beskrivelse
LER 2.0 Kontrol (DDG)
Kontrol af ledninger efter LER 2.0 Skæringsdato 1 Juli 2023 (Koter, Fareklasse, Nøjagtighedsklasse, Status, Dimension)
LER 2.0 Kontrol (DVG)
Kontrol af ledninger efter LER 2.0 Skæringsdato 1 Juli 2023 (Koter, Fareklasse, Nøjagtighedsklasse, Status, Dimension)
LER 2.0 GML Import
Import af LER 2.0 GML