Fejlfinding af ledninger i OrbiLER

Fejlfinding af ledninger i OrbiLER

Ledningerne i graveforespørgslen

Hvis der opstår valideringsfejl på den graveforespørgsel, du prøver at sende ind til LER, kan du finde de ledninger der fejler validering i hændelsesloggen inde på graveforespørgslen:

Kør ned igennem loggen, indtil du når hændelsen "Svar afvist af LER" og tryk på "i" ikonet for at få vist de ledninger der fejler:


Alternativt kan du gå ned til fanen "Fejlbesked fra LER" og få vist det samme information:


Hver ledning sendes til LER med et ID der er stillet op på følgende måde: forsyningstype.ledning.id, hvor forsyningstype er den forsyningstype ledningen er knyttet til (afløb, vand, termisk, mm), og id er det MSLink-id ledningen automatisk gemmes med.
Bemærk dog, at LER kun viser den første ledning for den givne forsyningstype og fejl. F.eks. hvis 2 vandledninger og en elledning mangler koter vil kun 1 af vandledningerne blive vist sammen med elledningen, eller hvis 4 afløbsledninger har et tværsnit der ikke er cirkulær og mangler en udvendig bredde, vil kun 1 af dem blive vist. For at finde alle ledninger der fejler LER's valideringskrav, er det nødvendigt at hente graveforespørgslen, som ligger under fanen "Resultat":


Graveforespørgslen vil blive gemt som en zip-fil med bilag for den pågældende graveforespørgsel, PDF-plots (hvis dette er sat til hos jer), og filen "Svar.gml", som indeholder alle ledninger, knuder, og komponenter i graveforespørgslen:

Denne fil kan åbnes som et almindeligt tekst-dokument. For at finde de ledninger der fejler LER's valideringskrav, men som LER ikke har rapporteret, kan man søge efter følgende:
      "<ler:etableringstidspunkt>"

Dette vil finde de ledninger, der er blevet sat til at være etableret en specifik dato, hvor ledninger med etableringsdato defineret som "<ler:etableringstidspunkt indeterminatePosition="before">" er blevet sat til at være defineret på en ukendt dato før den specificerede dato.

Grafsuite/Microstation søgefunktioner

Bemærk: Grafsuite og Microstation bruges begge til at refererer til vores graf-produkter. I denne vejledning vil Grafsuite blive brugt.
VIGTIGT: for at kunne bruge de nye søgefunktioner i Grafsuiten skal følgende produkter være på følgende version eller højere:
- DanDasGraf: Version 2.6.0.5 SP11 (14. april 2024)
- DanVandGraf: Version 1.7 SP8 (26. april 2024)
- ElGraf: 29. april 2024
- VarmeGraf: 29. april 2024

I Grafsuiten er der blevet udvikling to nye søgningsfunktioner til at gøre det lettere at finde ledninger der fejler LER's valideringskrav. Den første er søgning på Ledning/Delledning ID, og dette bruger ovenstående MSLink til at finde specifikke ledninger:


Den anden søger på alle ledninger der er synlige i viewet, og viser dem der mangler koter, samt viser de knækpunkter der mangler koter i et separat vindue:


Information vedr. hvis vi hoster jeres LER-data

Hver aften synkroniseres data i vores database med det, du har gemt på din database. Dette betyder, at hvis en ledning oprettet efter d. 1. juli 2023 mangler obligatoriske værdier (gyldige koter, udvendig diameter eller bredde og højde, mm.) og du retter dette i grafsuiten, vil ændringen højst sandsynligt først træde i kraft dagen efter. Hvis graveaktøren/graveaktørerne ikke kan vente så længe, kan du som en midlertidig løsning trykke på knappen "Automatisk genbehandling (dato)", som vil ændre alle etableringsdatoer sat til at være fra d. 1. juli 2023 og frem til at være d. 30. juni 2023 og derefter genbehandle graveforespørgslen:

    • Related Articles

    • Fejl ved "Saneringer" i DanDasGraf

      Fejl i DanDasGraf: Saneringer Vi har konstateret, at der har været en fejl i DanDasGraf, der i særlige tilfælde har bevirket, at ”saneringer” er fjernet fra ledninger i forbindelse med import af brøndrapporter. Fejlen opstår ved import af ...
    • MultiGraf Makroer

      Her finder du en oversigt over vores MultiGraf makroer. Kontakt hotline@wspinformatik.dk, hvis du gerne vil høre mere. Navn Beskrivelse Annotering af højdekurver Ingen beskrivelse Opret stik fra løs skelbrønd Makroen navngiver stik fra en skel uden ...
    • DanDasGraf Brugermøde 05.03.2021 - XML-filer

      DanDasGraf Brugermøde 05.03.2021 - XML-filer Her kan du tilgå de filer, som blev omtalt under DanDasGraf brugermødet d. 5. marts 2021.  Du har også mulighed for at tilgå optagelsen af mødet samt præsentationen.
    • Manuel behandling af graveforespørgsel i LER 2.0

      Når der skal laves et manuelt svar skal der ikke sendes en PDF til graveaktøren, det skal ind igennem LER.dk. Hvis der ikke er noget data indenfor graveområdet, men den er til manuel behandling så kan man trykke på "Send tomt": Hvis der er data ...
    • Vedlagte dokumenter i Orbi LER

      En konto der er medlem af en gruppe der har rollen Orbi LER Administrator kan se de dokumenter som bliver sendt med i ZIP-filen, den også kan lægge nye filer op og fjerne dem igen. En konto der er medlem af en gruppe der har rollen Orbi LER Redaktør ...