Fejl ved "Saneringer" i DanDasGraf

Fejl i DanDasGraf: Saneringer

Vi har konstateret, at der har været en fejl i DanDasGraf, der i særlige tilfælde har bevirket, at ”saneringer” er fjernet fra ledninger i forbindelse med import af brøndrapporter.

Fejlen opstår ved import af brøndrapporter, hvis alle nedenstående kriterier er opfyldt:
  1. I brøndrapporten skal der være angivet materiale på tilløb og/eller udløb
  2. Der er sat kryds i feltet ”Opdater ledning data” og/eller ”Opdater ledning koter”
  3. Der skal være registreret en sanering på ledningen, hvor der også er registreret et materiale i brøndrapporten

Fejlen opstår såvel ved brøndrapporter v. 2010 som ved ”gamle” brøndrapporter.

Problemet er opstået i DanDasGraf version 2.6.0.5 SP1 fra d. 16. juni 2020 og det er rettet i version 2.6.0.5 SP7 RC1 (fra d. 31. oktober 2022).

I den nyeste udgave af DanDasGraf har vi valgt at tilføje lidt ekstra logik til importen af brøndrapporter: Såfremt man har sat kryds i ”Opdater ledningdata” – og der er en sanering på ledningen, kigger vi på så vel saneringsdato for ledningen som ”dato udført” på brøndrapporten. Hvis saneringsdatoen er nyere end ”dato udført” på brøndrapporten, så opdaterer DanDasGraf IKKE ledningsdata for ledningen.